Orgel-ruminstallationer

1. installation

Ruminstallationen “Fra dybet” er bygget op om store orgelpiber.Når publikum går rundt om installationen aktiverer de to sensorer, som giver strøm til to vindmaskiner som sender luft til udvalgte orgelpiber, hvorved de dybe orgelpiber giver lyd fra sig.

Installationen har været udstillet i Tistrup ved Varde hele sommeren. Med den installation vandt jeg juri  prisen 2019 på KS.

2 Installation

Denne installation er også med løsdele fra orglet, men er uden lyd fra orgelpiberne. Til gengæld er der bevægelse derfor titlen: “Perpetuum mobile”

 

Til installationen er der fra orglet brugt nogle vippearme, og rammen —–Der er monteret 2 små motorer der kører langsomt, og gennem en aksel trækker nogle ekcentriske hjul, som trækker elastikker, 0p gennem øjer, som får vippearmene til at vippe. Bagved er der rør som kontravægte, så de bevæger sig tilbage igen.

3 installation

Installationen  er nu helt færdig. Mangler kun at nogen kommer of spiller på det. 

Her ser vi hvor man skal træde, for at tonen kommer. Nede til højre der vi vindmaskinen der fylder piberne med luft, så tonen kommer.

 

Her på det nederste billede ser vi “teknikken”, ventilerne er fra det originale orgel, men de sad da på en lang række. Jeg savede den  enkeltvis, men det gav ret store problemer, fordi de blev utætte. Det er nu klaret.

4 ruminstallation

Denne ruminstallation er ved at tage form. Har netop monteret slanger og af prøvet tonerne. Stadig er jeg i tvivl om hvordan publikum skal interagere med lyden.

 

 

Denne ruminstallation er ved at tage form. Men her bliver små orgelpiber aktiveret ..Muligvis bliver den indkapslet i en gennemsigtig akryl kasse ..