Musik til billedkunst

kirke13

 

Når jeg improviserer musik til billedmediet, foregår det enten ved en separat ”musikomvisning”, eller under en fernisering. Jeg spiller på fagot, blik- fløjter, og diverse slagtøjsinstrumenter.

   Oftest når jeg spiller, improviserer jeg med inspiration fra udvalgte billeder, på udstillingen.

Fagotbraedt
Den musikalske proces kan udtrykkes på følgende måde:

Jeg bliver inspireret af det jeg ser, og går på opdagelse i billedets udtryk. Her kommer impulserne udefra.  Herefter giver jeg det et udtryk i musikken, som er en indefra og ud funktion. Processen er selvforstærkende, og hjælper mig med at gå dybere ind i billedet. Til sidst vil det ind ad rettede og det ud ad rettede flyde sammen, hvilket betyder at jeg er “i et med det jeg gør”.Hvis det lykkes påvirker det lytteren/tilskueren.

1_FagotJes